guterrish-na-tli-krizi-v-venesueli-poperediv-pro-naslidki-viyskovogo-vtruchannya

Гутерреш на тлі кризи в Венесуелі попередив про наслідки військового втручання

 • 7704 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Будь-яке військове втручання, розпочате без схвалення Ради Безпеки ООН, загрожує потрясіннями для сучасного світопорядку. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, відповідаючи в понеділок увечері в інтерв'ю швейцарській мовної компанії RTS на питання, що стосуються загострення ситуації в Венесуелі і можливої військової інтервенції США в цю країну, передає УНН.

На запитання ведучого програми про те, "чи бажано військове втручання США" в Венесуелі, Гутерреш відповів: "Вважаю, що час військових інтервенцій в Латинську Америку пройшов".

Адміністративний глава всесвітньої організації підкреслив, що "військові втручання, які не підкоряються правилам Статуту ООН, які здійснюються не під егідою Ради Безпеки, стають фактором потрясінь для світового порядку".

Гутерреш нагадав, що саме Рада безпеки має повноваження для прийняття в належний момент рішення про військове втручання.

"Для цього повинні бути серйозні причини - захист миру і безпеки в глобальному масштабі", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек ООН назвав пріоритети організації на 2019 рік

Генсек ООН вважає, що в нинішній обстановці в світі "було б досить наївним" розраховувати, що може бути знайдено єдність з питання військового втручання між такими постійними членами Ради Безпеки, як США, Китай і Росія.

Як повідомляв УНН, 12 лютого, міністр закордонних справ Венесуели Хорхе Арреаса прибуде в Нью-Йорк, де проведе зустріч з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Український тхеквондист тріумфував на змаганнях у Єгипті

     • 7841 переглядiв

    Екс-керівника Генштабу ЗСУ Замана взяли під варту на місяць

     • 13186 переглядiв

    Трамп вилетів в Ханой на переговори з Кім Чен Ином

     • 10517 переглядiв

    Велика Британія та ЄС продовжать діалог щодо Brexit

     • 7259 переглядiв

    У Канаді зіткнулися близько 70 автомобілів

     • 10162 переглядiв