ukenru
groysman-poprosiv-gpu-ta-sap-pereviriti-zlovzhivannya-u-nadrokoristuvanni

Гройсман попросив ГПУ та САП перевірити зловживання у надрокористуванні

 • 8286 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Прем'єр-міністр Україна направив листи до Генпрокуратури та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури із вимогою перевірити інформацію щодо надання родовищ літію у користування наближеним до влади особам без будь-яких конкурентних засад. Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"З'явилась інформація, що родовища літію надали у користування наближеним до влади особам без будь-яких конкурсів, без конкурентних засад. Сьогодні я підписав листа на Генпрокуратуру та Антикорупційну прокуратуру із проханням провести ретельну перевірку цих фактів. Якщо вони підтвердяться, то має бути жорстка відповідальність", - наголосив Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС назвали пріоритетні реформи для України у енергетичній сфері

Він також додав, що, імовірно, сьогодні підпише постанову №615.

"Я думаю, що вже сьогодні підпишу 615-у постанову. Вона буде підписана і опублікована. Всі учасники ринку повинні мати доступ до геоданих, на ринкових засадах отримувати ліцензії на добування копалин. Ми не маємо миритись з тим, що у певних сферах в Україні створились закриті клуби", - підкреслив Прем'єр.

Нагадаємо, минулого року Держгеонадра видали спецдозволів на понад 2 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка