google-predstavyv-novyi-poshuk-na-osnovi-shi

Google представив новий пошук на основі ШІ

 • 28131 переглядiв

В компанії Google заявили, що додають штучний інтелект у свій пошук і анонсували великі зміни. Про це в компанії повідомили під час конференції Google I/0 2024, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що у США Google вже почала показувати згенеровані ШІ відповіді на більшість пошукових запитів. Ці блоки відображаються у верхній частині екрана та намагатимуться одразу надати користувачеві відповідь на його запит. До кінця року ця можливість стане доступною у більшості країн.

В основі нового пошукового рушія лежить модель Gemini – штучний інтелект, розроблений спеціально для пошуку Google. Gemini поєднує в собі такі функції, як багатокрокові міркування, планування та мультимодальні можливості.

Проте в Google планують, що не кожен пошуковий запит буде потребувати відповідь від штучного інтелекту.

Якщо ви просто хочете перейти на URL-адресу, ви шукаєте Walmart і хочете потрапити на walmart.com. Додавання штучного інтелекту не покращить результат

розповіли у компанії 

До кінця року Google планує зробити новий пошук доступним для понад мільярда людей.

Окрім Оглядів штучного інтелекту в пошуку Google з’явиться можливість планування, починаючи з планів харчування і закінчуючи планами відпустки. Користувачі зможуть створювати індивідуальні плани, наприклад, триденний план харчування, і вносити в нього зміни, замінюючи страви. Для зручності ці плани можна буде експортувати до Google Документів або Gmail.

Google також розширить можливості візуального пошуку. Користувачі зможуть ставити запитання за допомогою відео, що має полегшити опис і розвʼязання проблем. Ця функція незабаром буде доступна користувачам Search Labs англійською мовою в США, а згодом її планують поширити на весь світ.

Штучний інтелект потребує великих об’ємів електроенергії та ускладнює перехід на безвуглецеві технології25.03.24, 10:21

Популярні

Новини по темі

Google представив новий пошук на основі ШІ

 • 28131 переглядiв

Boeing вдруге відклала запуск пілотованої капсули

 • 27999 переглядiв

Померла Нобелівський лауреат з літератури Еліс Манро

 • 25535 переглядiв

The Times: ХАМАС планував створення бази у Туреччині

 • 22040 переглядiв