ukenru
golovniy-sanitarniy-likar-mozhe-vidpochiti-prote-ne-maye-prava-yti-u-vidpustku-tayemno-infektsionist

Головний санітарний лікар може відпочити, проте не має права йти у відпустку таємно — інфекціоніст

 • 22439 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Позавчора стало відомо про те, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко перебуває у відпустці і буде там знаходитися, щонайменше, до кінця поточного тижня. Офіційних повідомлень з цього приводу, ані від Ляшка, ані від МОЗ не було. У той час як сам відпочинок чиновника відбувається у період погіршення епідеміологічної ситуації з COVID-19 у країні. Ситуацію УНН прокоментувала лікар-інфекціоніст Лариса Мороз.

За її словами, будь-яка людина може втомитися, адже наші ресурси є вичерпними і постійно працювати досить важко. Однак, кулуарно йти у відпустку головний санітарний лікар України на фоні погіршення ситуації і чергової кризи росту захворюваності на COVID-19 не може.

"Ось це неправильно. Він мав би сказати: я беру відпустку в такі дати, замість мене у цей час мої обов'язки буде виконувати такий-то заступник, будь-ласка, звертайтеся, робота триває. Це обов'язкова норма і нормальна практика, коли керівник, який йде у відпустку, керівник важливої посади - повідомляє відкрито, хто замість нього буде виконувати його обов'язки", - сказала лікар.

Як повідомлялося в УНН, у "Слузі народу" відпустку головного санлікаря у період росту захворюваності на коронавірусну хворобу назвали "неприпустимою"

Українські Національні Новини

Політика