ukenru
golova-yevroradi-ekstreno-sklikav-samit-yes-schodo-covid-19

Голова Євроради екстрено скликав саміт ЄС щодо COVID-19

 • 13638 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Голова Європейської ради Шарль Мішель оголосив про екстрене скликання саміту лідерів глав та урядів держав ЄС. Очікується, що на саміті будуть обговорені заходи щодо боротьби з пандемією і поліпшенням епідемситуацій у країнах. Про це Шарль Мішель написав у своєму мікроблозі в Twitter, передає УНН.

Зазначається, що проведення саміту відбудеться 29 жовтня. Захід відбудеться в форматі відеоконференції.

Нагадаємо, в країнах ЄС вводяться нові обмеження розповсюдження коронавірусної хвороби. Так, з 22 жовтня у Чехії вводиться "локдаун", коли раніше Ірландія стала першою країною в ЄС, що повернулась до "локдауну". Тим часом у Бельгії, де розташована будівля Єврокомісії, Ради Євросоюзу та Європарламент - ввели комендантську годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євростат зафіксував зростання смертності в ЄС у березні-червні

За даними ВООЗ, у Європі зареєстровано 8,4 млн заражених коронавірусом з 40,7 млн у світі. 

Нагадаємо, згідно з останніми даними МОЗ в Україні зафіксовано 315 826 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 5 927 — летальні. Зокрема, з понеділка в Україні почало діяти нове епідемічне зонування щодо поширення коронавірусу.

Респіраторну хворобу COVID-19, інфікування якою викликає коронавірус SARS-CoV-2, вперше зафіксували у китайській провінції Хубей, наприкінці 2019 року. З того часу зараження цим вірусом було зафіксовано у 188 країнах світу, включаючи Україну. Починаючи з 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я визнала поширення хвороби — пандемією.

Українські Національні Новини

Новини Світу