golova-diplomatiyi-yes-ne-vsi-palestintsi-ye-teroristami-tomu-karati-yikh-usikh-bude-nespravedlivo

Голова дипломатії ЄС: не всі палестинці є терористами, тому карати їх усіх буде несправедливо

 • 495447 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Не всі палестинці є терористами, тому карати їх поголовно за напад радикального ісламістського руху ХАМАС на Ізраїль буде "несправедливо і непродуктивно". Про це у вівторок, 10 жовтня, заявив Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель після наради з міністрами закордонних справ країн ЄС, пише УНН з посиланням на DW.

Деталі

За словами Борреля, "переважна їхня більшість - за двома або, можливо, трьома винятками" - висловилася за продовження співпраці з адміністрацією Палестинської національної автономії (ПНА) та подальше надання допомоги жителям палестинських територій.

При цьому більшість членів ЄС підтримали пропозицію Єврокомісії перевірити, "як використовується ця допомога і хто її отримує, щоб бути впевненими у відсутності зв'язку між нашою підтримкою та терористичною діяльністю ХАМАС", сказав Боррель. Він наголосив: якщо з'ясується, що ЄС мимоволі фінансував терористів, то "хтось має взяти за це політичну відповідальність". Однак голова дипломатії Євросоюзу додав, що не вірить у таку можливість.

Боррель дав зрозуміти, що проведення такої перевірки "не повинно бути виправданням для затримок" у співпраці з ПНА, яка "є чимось зовсім іншим, ніж ХАМАС".

Поточні платежі на допомогу палестинцям також не повинні відкладатись, заявив голова дипломатії ЄС. "Жахливою помилкою буде в цей критичний момент зупинити нашу підтримку Палестинської національної автономії, тому що це буде найкращим подарунком, який ми можемо зробити ХАМАС, і це поставить під загрозу наші інтереси і наше партнерство з арабським світом", - сказав Боррель.

Доповнення

Гуманітарна допомога жителям сектору Газа та Західного берега річки Йордан продовжиться "стільки, скільки необхідно", заявив того ж дня офіційний представник Єврокомісії Балаш Уйварі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сили оборони знищили російський винищувач Су-25

     • 472807 переглядiв

    Ще плюс 820 окупантів: Генштаб оновив дані про втрати ворога

     • 2408499 переглядiв

    Британія оголосить про новий пакет допомоги Україні

     • 406560 переглядiв

    За добу відбулося 108 бойових зіткнень – Генштаб

     • 446346 переглядiв

    Авіакомпанія Turkish Airlines припинила польоти до Ізраїлю

     • 486454 переглядiв