ukenru
golova-delegatsiyi-ukrayini-pri-pa-nato-pidtrimala-udari-po-siriyi

Голова делегації України в ПА НАТО підтримала удари по Сирії

 • 15924 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Голова постійної делегації України в ПА НАТО, народний депутат Ірина Фріз виступила на підтримку спільної операції США, Великої Британії та Франції в Сирії, передає УНН.

"Підтримую спільну операцію США, Великобританії та Франції в Сирії. Рішуча військова відповідь – єдиний шлях боротьби з порушеннями міжнародного права та Міжнародної конвенції щодо заборони використання хімічної зброї", – заявила Фріз на своїй сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов заявив, що США та союзники адекватно відреагували на дії режиму Асада

За її словами, "кожен, хто обрав для себе шлях порушення цивілізованого співіснування, демократичного розвитку та поваги до прав та свобод людини, має усвідомлювати своє невідворотнє покарання".

Раніше президент США Дональд Трамп, оголошуючи в зверненні до нації про відданий ним наказ нанести удар по об'єктах в Сирії, пояснив це "необхідністю покарати Асада за застосування хімічної зброї" 7 квітня в місті Дума. При цьому він поклав на Росію "відповідальність за підтримку режиму Асада".

США, Велика Британія і Франція завдали авіаудари по трьох цілях, пов'язаних з сирійської програмою створення хімічної зброї. 

Як повідомляв УНН, представники благодійної організації "Білі каски" раніше повідомили, що 7 квітня під час атаки сил режиму Асада в районі Східна Гута було застосовано хімічну зброю. За їхніми даними, з вертольота була скинута бочкова бомба з хімікатами. У ВООЗ повідомили, що близько 500 осіб могли постраждати від хіматаки на Думу.

Сирія спростувала повідомлення про хімічну атаку в Східній Гуті, назвавши їх дезінформацією, покликаною перешкодити сирійської армії в справі відновлення контролю над цим регіоном.

Пізніше президент США Дональд Трамп пригрозив Росії новими ракетними ударами по Сирії. Так американський лідер відреагував на нещодавні заяви з боку російського посла в Лівані Олександра Засипкіна, який застеріг, що Росія буде збивати всі випущені в бік Сирії ракети і знищить місця їх запуску.

Українські Національні Новини

Політика