ukenru
gensek-obsye-poyide-do-moskvi-obgovoriti-konflikt-v-ukrayini

Генсек ОБСЄ поїде до Москви обговорити конфлікт в Україні

 • 13898 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр відвідає Москву з 24 до 27 квітня, де зустрінеться з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим і зокрема обговорить питання щодо "сприяння вирішенню" конфлікту в Україні, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС РФ.

"Під час переговорів С.Лавров і Л.Заньєр обговорять роботу ОБСЄ щодо сприяння вирішенню українського конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російська сторона спільно з Генсеком ОБСЄ має намір розглянути можливі заходи щодо "підвищення ефективності" спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні в рамках чинного мандата.

Вказано також, що 24 квітня директор центру із запобігання конфліктам секретаріату ОБСЄ Марсель Пешко (Словаччина), який супроводжує Генсека в поїздці, відвідає прикордонні переходи "Донецьк" і "Гуково" на російсько-українському кордоні в Ростовській області, де розміщена група спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, візит Л.Заньєра до РФ відбудеться після підриву автомобіля СММ ОБСЄ на Луганщині, внаслідок чого загинув один член місії, ще двоє отримали поранення.

Українські Національні Новини

Політика