ukenru
genprokuror-zmini-do-kpk-ne-vplinut-na-rozsliduvannya-katastrofi-mn17

Генпрокурор: зміни до КПК не вплинуть на розслідування катастрофи МН17

 • 10881 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Зміни до процесуального законодавства України не вплинуть на хід розслідування збиття на Донбасі малазійського літака Boeing рейсу МН17 у липні 2014 року. Про це Генпрокурор Юрій Луценко заявив на зустрічі з головою Національної прокуратури Нідерландів Фредеріком Вестербеке та головою Центрального департаменту розслідування злочинів Національної поліції Вільбертом Пауліссеном, передає УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.

“Генеральний прокурор України запевнив іноземних колег, що нещодавні зміни до Кримінального процесуального законодавства не вплинуть на хід розслідування провадження”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, метою заходу було обговорення проміжних результатів розслідування авіакатастрофи пасажирського літака рейсу МН17 малайзійських авіаліній, яка відбулася 17 липня 2014 року, та координації зусиль держав-учасниць міжнародної спільної слідчої групи, спрямованих на притягнення до кримінальної відповідальності винуватих осіб.

“Доведення справи щодо збиття літака рейсу МН17 до логічного кінця — вироку суду для всіх винних осіб — є не тільки пріоритетним завданням для України та держав, чиї громадяни стали жертвами цього жахливого злочину, а і справою честі для працівників правоохоронних органів, залучених до розслідування трагедії”, — сказав Ю.Луценко.

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада проголосувала за ухвалення проекту закону про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП