ukenru
genprokuror-nepripustimo-scho-nini-v-yanukovich-ye-lishe-pidozryuvanim

Генпрокурор: неприпустимо, що нині В.Янукович є лише підозрюваним

 • 9093 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголосив, що вважає неприпустимим те, що екс-президент України Віктор Янукович є лише підозрюваним і додав, що зробить все, аби справи проти екс-очільника держави були передані до суду. Про це він сказав в ефірі "112 Україна".

Так, Ю.Луценко наголосив, що над підготовкою підозри і обвинувачення В.Януковича у створенні злочинної організації зараз працює велика група прокурорів і наукових працівників.

"Ця справа (про створення злочинної організації - ред.) піде до суду.

Також за його словами, підуть до суду справи щодо державної зради в частині доведення до недієздатності української армії, доведення до недієздатності СБУ, нанесення шкоди інформаційній безпеці.

"Кілька справ, у першу чергу, так звана справа Клименка-Курченка, буде доводитися нанесення економічної шкоди державі злочинним угрупованням Януковича, вони також підуть до суду. Також підуть до суду справи щодо присвоєння Сухолуччя, Межигір'я, справи, пов'язані з "Укртелекомом", та ін. Як тільки справа буде готова, слідчий каже, що він готовий представляти обвинувачення, процесуальний керівник підтверджує, я, як генпрокурор, буду робити все, щоб справи рухалися в суд", - зазначив він.

Як повідомяв УНН, колишньому Президенту України Віктору Януковичу повідомлено про підозру у восьми справах.

Українські Національні Новини

Політика