general-electric-prizupinila-obslugovuvannya-gazovikh-turbin-v-rf-zmi

General Electric призупинила обслуговування газових турбін в рф - ЗМІ

 • 768577 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Американська багатогалузева корпорація, найбільший у світі виробник багатьох видів техніки General Electric з 19 червня припинила обслуговування газових турбін на території рф після введення розширених санкцій США, які забороняють американським організаціям надавати інжинірингові послуги будь-яким особам з росії. Про це інформує УНН, посилаючись на росЗМІ.

Деталі

За словами співрозмовників видання, компанія закрила доступ до системи моніторингу, а в перспективі може зупинити постачання оригінальних запчастин, у тому числі лопаток. Ремонти та заміна цих компонентів найбільш критичні для найпотужніших турбін, включаючи єдину у росії машину H-класу на Казанській ТЕЦ-3.

Зазначається, що компанія припинила роботу в росії ще у березні 2022 року. Проте винятком стали надання необхідного медичного обладнання та підтримка існуючих енергетичних послуг у регіоні. Як пише видання, з 18 червня набули чинності розширені санкції Сполучених Штатів, згідно з якими американські компанії не можуть надавати інжинірингові послуги будь-кому в росії. General Electric раніше попереджали, що компанія не надаватиме ці послуги в країні після вступу в дію обмежень.

Минулого року експерти Вищої школи економіки (ВШЕ) заявили, що рф опинилася у значній залежності від імпортного обладнання в енергетичній сфері. Дослідники посилалися на дані Мінпромторгу про частку імпорту у цьому сегменті у 2014 році – 80-100% – і стверджували, що з того часу ситуація серйозно не змінилася. У самому міністерстві ці дані не прокоментували.

Станом на 2019-2020 роки понад 75% імпорту до росії у сфері газових турбін та компонентів до них надходило з країн, які запровадили санкції проти країни. Зокрема, на США у 2020 році припадало 22% від загального обсягу імпорту газових турбін малої потужності (менше ніж 5 МВт) та 41% поставок турбін потужністю понад 5 МВт.

Нагадаємо

Начальник аналітичного управління російського банку "БКФ" Максим Осадчий заявив, що іноземні інвестори, що залишили ринок рф, за рік вивели близько 36 мільярдів доларів

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі