ukenru
frantsiya-vivodit-yevropeysku-oboronnu-pidtrimku-ukrayini-na-noviy-riven-zelenskiy-1

Франція виводить європейську оборонну підтримку України на новий рівень — Зеленський

 • 1070962 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що Франція виводить європейську оборонну підтримку України на новий рівень. Ця заява звучить на фоні нового військового постачання Україні від французької сторони, передає УНН.

Деталі

Під час звернення Президент повідомив, що Україна отримає більше бронетехніки, зокрема колісні танки французького виробництва. За його словами, цими поставками "Франція виводить європейську оборонну підтримку України на новий рівень".

Цитата

"Саме перед новим “Рамштайном” такий сигнал надзвичайно актуальний. Треба поставити крапку в російській агресії саме цього року й не відкладати жодну з тих оборонних можливостей, які здатні пришвидшити поразку держави-терориста. Сучасна західна бронетехніка, танки західного зразка – це якраз одна з таких ключових можливостей", — сказав Зеленський.

Нагадаємо

Учора, 4 січня, президент Франції Еммануель Макрон оголосив про нову військову допомогу Україні у вигляді танків на колесах  AMX-10 та бронетранспортери Bastion. Вони будуть викуплені з фонду на 200 мільйонів євро, створеного урядом Парижа для придбання Україною військової техніки.

Додамо

Президент США Джо Байден заявив, що розглядається відправка бойових машин Bradley в Україну, аби допомогти українцям у боротьбі з російським вторгненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький виробник контейнерів для зрідженого природного газу йде з рф

Українські Національні Новини

Політика