ukenru
frantsiya-vidklikaye-svogo-posla-v-italiyi

Франція відкликає свого посла в Італії

 • 32203 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Міністерство закордонних справ Франції 7 лютого відкликало свого посла в Італії у зв'язку з "необґрунтованою" критикою з боку Риму. Про це повідомляє УНН з посиланням на МЗС Франції.

"Франція протягом декількох місяців ставала об'єктом численних звинувачень і безпідставних нападок, а також обурливих заяв", - йдеться в заяві французького МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що "подібних прецедентів не було з кінця війни".

"Мати розбіжності - це одне, а використовувати відносини у виборчих цілях - це інше", - додали у МЗС.

"У зв'язку з цією безпрецедентною ситуацією французький уряд вирішив відкликати посла Франції в Італії для консультацій", - зазначили у французьскому зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС Франції закликали італійську сторону "відновити дружні відносини і взаємну повагу".

Нагадаємо, віце-прем'єр і міністр економічного розвитку, праці та соціальної політики Луїджі Ді Майо оголосив, що його партія "Рух" 5 зірок" запропонує санкційні процедури проти країн, які не йдуть з Африки, продовжуючи її колонізувати. На його думку, до таких країн належить Франція.

Голова італійського уряду Маттео Сальвіні розкритикував уряд і президента Франції та висловив сподівання, що французький народ не обере партію голови держави Еммануеля Макрона на наступних парламентських виборах.

Українські Національні Новини

Новини Світу