frantsiya-ta-belgiya-vidilyat-16-mln-yevro-na-programu-zerno-z-ukrayini

Франція та Бельгія виділять 16 млн євро на програму "Зерно з України"

 • 1060085 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Бельгія надасть 10 млн євро, а Франція 6 млн євро для постачання українського зерна до найбідніших країн Африки, передає УНН.

Цитата

«Я пишаюсь, що можу оголосити про те, що ми надаємо цій ініціативі (Grain from Ukraine - ред.) 10 млн євро», - сказав прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо на International Summit on Food Security.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна з партнерами робить усе для зняття гостроти спровокованої рф продовольчої кризи

Президент Франції Еманюель Макрон заявив у відеозверненні під час International Summit on Food Security, що започаткуванням сьогодні Президентом України ініціативи «Зерно з України» робить великий внесок у зміцнення глобальної продовольчої безпеки.

«Я хотів би привітати цю ініціативу, яка відображає мужність українського народу. Франція підтримує Україну, найбільш вразливі країни та продовольчу програму. Ми виділяємо 14 млн дол, щоб допомогти Всесвітній продовольчій програмі доставити 25 тис. тонн пшениці подарованої Україною до Сомалі. Крім того, я оголошую про додатковий внесок у розмірі 6 млн євро для транспортування та розподілу Всесвітньою продовольчою програмою українського зерна до Ємену та Судану», - розповів Макрон.

Доповнення

Україна запускає ініціативу Grain from Ukraine, в рамках якої до кінця наступної весни планує відправити мінімум 60 суден з українським продовольством до найбідніших країн Африки.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Помер глава мзс білорусі володимир макей

     • 2125116 переглядiв

    "Зернова ініціатива" не працює на повну через росію - Зеленський

     • 1060510 переглядiв