ukenru
frantsiya-rozglyane-informatsiyu-schodo-zapusku-krimskoyi-platformi

Франція "розгляне інформацію" щодо запуску Кримської платформи

 • 11697 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром Європи та закордонних справ Французької Республіки Жаном-Івом Ле Дріаном, в рамках якої голова українського дипвідомства запросив Францію взяти участь у роботі Кримської платформи. Про це інформує пресслужба МЗС України, передає УНН.

"Дмитро Кулеба запросив Францію взяти активну участь у роботі Кримської платформи. Жан-Ів Ле Дріан висловив вдячність за запрошення та запевнив, що принципова позиція Франції щодо невизнання спроби анексії Криму триватиме надалі, як і відповідна політика обмежувальних заходів по відношенню до Росії. У зв’язку з цим французька сторона розгляне інформацію щодо запуску Кримської платформи", – інформують в МЗС.

Повідомляється, що міністри також обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках Нормандського формату з мирного врегулювання російсько-української війни на Донбасі.

Французький міністр дав позитивну оцінку зусиллям України з створення передумов для прогресу у врегулюванні й підкреслив незмінність позиції Парижа щодо підтримки суверенітету України та територіальної цілісності у межах її міжнародно визнаних кордонів.

Крим того, Кулеба висловив співчуття французькому колезі у зв’язку з нещодавніми нападами у Франції, жертвами яких стали невинні люди.

Міністри позитивно відзначили зростаючу динаміку двосторонньої співпраці у багатьох галузях, зокрема збільшення обсягів торгівлі та інвестицій. Вони підтвердили налаштованість на проведення до кінця 2020 року засідання Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва, яке забезпечить умови для збільшення французьких інвестицій в економіку України.

Співрозмовники окремо обговорили перспективи українсько-французького співробітництва в Африці, зокрема у галузях безпеки, торгівлі та інвестицій.

Жан-Ів Ле Дріан прийняв запрошення Дмитра Кулеби здійснити візит до України для обговорення всього спектру двосторонніх питань.

Нагадаємо, Європейський Союз повністю підтримує українську ініціативу щодо створення Кримської платформи.

Українські Національні Новини

Політика