finlyandiya-zvodit-parkan-na-kordoni-z-rosiyeyu-pokazali-progres

Фінляндія зводить паркан на кордоні з росією: показали прогрес

 • 956403 переглядiв

Деталі

Про те, що розпочалися будівельні роботи зі зведення прикордонного паркану на східному кордоні Фінляндії, повідомлялося наприкінці лютого.

Як вказано, роботи зі зведення тестового паркану показали, що графік будівництва є реалістичним. Наразі тривають підготовчі роботи.

На наступному етапі буде збудовано пункти пропуску через кордон на ділянці 75 кілометрів.

Роботи розпочнуться наприкінці 2023 року. Взимку почнуть викорчовувати дерева, а у 2024–2025 роках на дільницях з'являться дорога та системи контролю.

У найближчі кілька років уздовж східного кордону буде зведено близько 200 кілометрів загороджень. Мета проекту – завадити небажаному перетину кордону. Наразі на прикордонну огорожу виділено близько 145 мільйонів євро, а загальна вартість проекту становитиме 380 мільйонів євро. Новий парламент має вирішити питання щодо фінансування будівництва.

Проект буде завершено у 2026 році.

Командувач прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії також запевнив, що ситуація на кордоні зараз дуже спокійна. За тиждень фіксується близько 24 тисяч законних перетинів.

Доповнення

Минулого року російська прикордонна служба затримала 700 людей, які намагалися незаконно потрапити до Фінляндії. За допомогою паркану Фінляндія хоче зменшити залежність від російських прикордонників.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У москві скасували першотравневу ходу

     • 822848 переглядiв

    Великдень: ПЦУ запустила пошук церков через застосунок

     • 850553 переглядiв