fbr-rozkrylo-detali-zamakhu-na-trampa

ФБР розкрило деталі замаху на Трампа

 • 21355 переглядiв

ФБР розслідує спробу вбивства Дональда Трампа на мітингу в Пенсильванії стрільцем-одинаком Томасом Метью Круксом, який відкрив вогонь з гвинтівки, придбаної його батьком.

У суботу, 13 липня, під час мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в Пенсильванії сталася стрілянина, яка розслідується Федеральним бюро розслідувань, як вбивство та можливий внутрішній теракт. За даними ФБР, стрілець, ім'я якого називається Томас Метью Крукс, відкрив вогонь, використовуючи гвинтівку, яку його батько придбав. Жодних інших учасників чи загроз громадській безпеці наразі не виявлено. Про це інформує  The New York Times, передає УНН.

Деталі 

Телефон, гвинтівку і можливий вибуховий пристрій стрільця відправлені в лабораторію бюро в Квантіко, штат Вірджинія. ФБР описало вибуховий пристрій як"елементарний". Представники відомства повідомили, що не було виявлено доказів проблем з психічним здоров'ям у стрільця. За словами Роберта Уеллса, помічника директора контртерористичного відділу, головним завданням бюро є встановлення мотиву нападу.

"На даний момент інформація, яку ми маємо, вказує на те, що стрілець діяв один, і що на даний момент немає жодних загроз громадській безпеці", – сказав Кевін Ройк, агент, який веде розслідування замаху на вбивство.

ФБР підтвердило, що батько придбав гвинтівку, але залишається невизначеним, чи він передав її своєму синові чи той взяв зброю без дозволу. Наразі сім'я співпрацює зі слідством. Правоохоронці повідомили, що ФБР не встановило ідеологію, яку сповідував стрілець Томас Метью Крукс.

Президент США Джо Байден заявив про надання посиленої охорони Дональду Трампу, а також проведення комплексного огляду заходів безпеки на майбутньому з'їзді республіканців. Міністерство національної безпеки США розпочало незалежний аналіз події.

Меланія Трамп відреагувала на замах на Дональда Трампа14.07.24, 21:52

Популярні

Новини по темі

ФБР розкрило деталі замаху на Трампа

 • 21355 переглядiв

На фронті відбулося 89 бойових зіткнень – Генштаб

 • 24782 переглядiв

Іспанія стала чемпіоном Європи з футболу

 • 17496 переглядiв

У Харкові пролунали вибухи

 • 61616 переглядiв

Збірна Іспанії повторила рекорд Євро з голів за турнір

 • 19657 переглядiв

У Львові через сильну грозу згоріла підстанція

 • 19534 переглядiв