erdohan-i-prezydent-palestynskoi-avtonomii-obhovoryly-v-turechchyni-prypynennia-vohniu-v-hazi

Ердоган і президент Палестинської автономії обговорили припинення вогню в Газі

 • 13401 переглядiв

Президент Палестинської автономії та президент Туреччини обговорили кроки щодо припинення вогню в Секторі Газа.

У середу, 14 серпня, президент Палестинської автономії Махмуд Аббас і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорили кроки щодо припинення вогню в Секторі Гази та те, що Ердоган назвав "мовчанням Заходу перед обличчям зростаючої кількості жертв" у Газі. Про це пише France 24, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, президент Палестинської автономії Махмуд Аббас зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у середу в Анкарі для переговорів про припинення вогню, на наступний день після візиту до Москви.

Аббас і Ердоган обговорили "масові вбивства, вчинені Ізраїлем на палестинських територіях", а також "кроки, які необхідно вжити для постійного припинення вогню та миру".

Ердоган знову заявив про мовчання, на його думку, деяких західних країн щодо збільшення кількості загиблих у Газі і заявив, що це "неприйнятно".

Він також зазначив, що всі країни повинні активізувати свої зусилля для негайного припинення вогню в Газі та забезпечити безперебійну доставку гуманітарної допомоги палестинцям.

Доповнення

Ердоган люто критикує дії Ізраїлю у війні, спричиненій атаками ХАМАС 7 жовтня, і називає прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху "м'ясником Гази".

Тоді як ХАМАС розглядається Сполученими Штатами, Європейським Союзом та Ізраїлем як терористична організація, Ердоган назвав її "визвольним рухом".

Додамо

Припинення вогню в Газі також обговорювали колишній президент США Трамп  з прем'єром Ізраїлю Нетаньяху. Розмова відбулася напередодні важливого раунду переговорів у Досі за участю США, Катару, Єгипту та Ізраїлю.

Популярні

Новини по темі

В Україні за добу сталося 229 природних пожеж

 • 13817 переглядiв

Курс валют на 15 серпня: долар дещо послабив ріст

 • 21485 переглядiв