enerhetyky-vidnovyly-elektropostachannia-dlia-ponad-7-tysiach-spozhyvachiv-minenerho

Енергетики відновили електропостачання для понад 7 тисяч споживачів - Міненерго

 • 49900 переглядiв

Енергетики відновили живлення для 7220 споживачів, знеструмлених через бойові дії та техпорушення. 524 населених пункти залишаються без електрики, ситуація в енергосекторі складна через ворожі атаки.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 7 220 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Сьогодні застосування обмежень електроенергії не планується. Про це повідомляє Міненерго, пише УНН.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 7 220 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 524 населених пункти,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що ситуація в енергетичному секторі залишається складною. Масовані ворожі атаки завдали серйозних пошкоджень, і система досі залишається вразливою. Російські війська щодня продовжують обстріли енергетичної інфраструктури, особливо в прифронтових і прикордонних регіонах, де найбільших пошкоджень зазнають підстанції та лінії електропередачі.

Попри це, триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення енергооб’єктів. Енергетики працюють, щоб забезпечити стабільність і цілісність енергосистеми та підготувати її до осінньо-зимового періоду.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

Харківська область: внаслідок бойових дій двічі знеструмлювались підстанції та приєднані до них побутові споживачі.Донецька область: через бойові дії короткостроково відключались повітряні лінії.

СТАН МЕРЕЖ

Південний регіон: за минулу добу відключалась високовольтна повітряна лінія, що з’єднує енергосистеми України та Молдови.Північний регіон: з технологічних причин знеструмлювалась підстанція. Споживачі не знеструмлювались.

У Міненерго закликали українців і надалі економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години - з 17:00 до 22:00.

Нагадаємо

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна встигає підготуватись до зимового періоду, незважаючи на складнощі. Ключовим фактором залишаються ворожі обстріли, але вживаються заходи для відновлення та захисту енергосистем.

Ольга Розгон

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Генштаб: за минулу добу зафіксовано 160 бойових зіткнень

     • 89717 переглядiв