eksrozvidnyk-chervinskyi-vyishov-pid-zastavu

Ексрозвідник Червінський вийшов під заставу

 • 86035 переглядiв

Колишній розвідник Роман Червінський вийшов з-під варти після внесення застави у 9 млн 84 тис. грн.

Колишній розвідник Роман Червінський вийшов з Кропивницького слідчого ізолятора, повідомило "Суспільне" з місця події у середу, пише УНН.

Деталі

15 липня у Кропивницькому апеляційному суді адвокати Романа Червінського оскаржували рішення Кіровоградського районного суду про запобіжний захід й просили не тримати підзахисного під вартою. Прокуратура наполягала на залишенні запобіжного без змін. Після 8,5 години засідання суд скасував тримання під вартою без права внесення застави, змінивши запобіжний захід на тримання під вартою до 4 серпня з правом внесення 9 мільйонів 84 тисяч гривень застави.

Заставу за Червінського внесли 16 липня. Зранку 17 липня адвокати Андрій Йосипов та Костянтин Глоба пішли в ізолятор з довідкою про зарахування застави, яку намагались отримати ввечері.

Наступне засідання у справі Червінського у Кіровоградському районному суді відбудеться 24 липня. Воно, як повідомляється, відбудеться у закритому режимі.

Контекст

СБУ затримала колишнього в.о. командира однієї з частин Сил спецоперації Романа Червінського у справі про ракетний обстріл аеродрому "Канатове". 

Як вказували у СБУ, за матеріалами справи, фігурант разом із іншими особами самовільно вирішили провести так звану "спецоперацію" – заволодіти літаком повітряно-космічних сил рф. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України. У результаті, за даними СБУ, ворог отримав дані про розміщення на аеродромі "Канатове" особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків.

Популярні

Новини по темі

Ексрозвідник Червінський вийшов під заставу

 • 86035 переглядiв

Безугла вийшла з фракції "Слуги народу"

 • 34293 переглядiв