ukenru
ekspert-rozpoviv-pro-golovni-alkogolni-tendentsiyi-2020-roku

Експерт розповів про головні алкогольні тенденції 2020 року

 • 17523 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Рік, що минає, подарував світу, попри локдауни і пандемію, яскраві алкогольні тенденції. Про те, що на алкоринку в цьому році користувалося небувалим попитом, УНН розповів бартендер Станіслав Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-3 найбільш незвичайних алкогольних напоїв, які слід спробувати на Новий рік

"У цьому році був акцент на різні коктейлі. Найбільше йшов джин. Це був найпопулярніший коктейльний напій року. Дуже багато напоїв готували на ньому: це "білий" простий зрозумілий смак, спірит, який легко міксувати. У нього яскравий смак і його легко виразити за іншими інгредієнтами. Якщо той же віскі - це складний напій, і у нього є свій післясмак, то з джином цікаво було працювати, адже його можна зробити і кислим, і пряним, і солодким", - пояснив Коваленко.

Але все-таки, серед найголовніших трендів року, на думку Коваленка, без сумніву стали крафтові алкогольні напої.

"2020 рік був роком крафтових напоїв, а не мас-маркету, який ми звикли бачити. В основному, це закордонний, але також є і український крафт. Це вже в наших реаліях, в Україні, можна робити свої цікаві спірити, міцні напої. Іноді вони навіть не потрапляють під категорію горілка або джин, але на якійсь основі", - розповів він.

Нагадаємо, що в Україні ще в 2018 році з'явилася перша крафтова горілка "Др. Житник" від лікеро-горілчаного заводу "Prime". У ній виробник використовує виключно натуральні інгредієнти - мед, корінь калгану, цвіт липи та акації, зубрівку, при чому тільки українського походження, що купуються у перевірених постачальників.

Раніше УНН писав, що до ТОП-5 вітчизняних виробників якісної горілки належать такі компанії: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Prime" (ТМ "Prime", "Др. Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Економіка