ukenru
ekspert-rozpoviv-chomu-v-kiyevi-zatoplyuyutsya-vulitsi-pislya-doschu

Експерт розповів, чому в Києві затоплюються вулиці після дощу

 • 10045 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. В Києві дуже складний рельєф місцевості і в деяких місцях зливна каналізація зроблена неправильно. Також каналізація може бути засмічена. Про це на прес-конференції повідомив директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, передає УНН.

Так, основними причинами є неправильне проектування каналізації та засмічення труб. Також подекуди на дорогах не враховується такий чинник, як ухил доріг - коли до тротуарів дорога повинна на кілька сантиметрів опускатись. Також дуже важливий людський фактор, бо кожне сміття, яке люди не викидають в смітник, може опинитись в каналізації та забруднити її.

Зокрема, Сергієнко прокоментував ситуацію з затопленням метро "Лівобережна". За його словами, там скоріше за все неправильно сконструйована каналізація.

"Метро "Лівобережна" - наочно видно, що зливна каналізація була спроектована неправильно. Вода довго стоїть та довго відходить", - зазначив він.

Нагадаємо, у Києві злива підтопила проспект Бажана. Водії знімали "стихію" на відео, а користувачі соцмереж жартували, що це Дніпро вийшов із берегів.

Українські Національні Новини

Київ