ukenru
ekspert-pro-situatsiyu-z-moraesom-tse-sprava-dribnoyi-kaposti

Експерт про ситуацію з Мораесом: це справа дрібної капості

 • 8698 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Минулого тижня УЄФА виніс вердикт у "справі Мораеса", відхиливши протести збірних Португалії та Люксембургу щодо збірної України. Поразки України у "справі Мораеса" чекали псевдопатріоти країни. Про це заявив експерт програми "Великий футбол" Михайло Метревелі, передає УНН з посиланням телеканал Футбол 1/2.

"На мій погляд, це справа дрібної капості. Уявіть, якби Україна програла цю справу? Сьогодні б уся нація була б в горі і в печалі, а десь на якійсь вулиці і в якійсь квартирі була б радість і свято.

І ось ці "патріоти", які перебуватимуть у цій квартирі, себе вважають патріотами. А всі решта для них - вороги України", - зазначив він.

Нагадаємо, що Жуніор Мораес отримав українське громадянство і зіграв у двох матчах відбору на Євро-2020 у складі збірної України проти Португалії (0:0) і Люксембургу (2:1). Після цього в УЄФА від федерацій двох країн-суперників України надійшли скарги нібито на неправомірну натуралізацію бразильця.

За словами журналіста Сергія Болотникова, інформація про натуралізацію Жуніора Мораеса могла бути відправлена федераціям футболу Португалії та Люксембургу людьми братів Ігоря та Григорія Суркісів.

3 травня Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів Жуніора Мораеса за збірну України в матчах з Португалією і Люксембургом.

Пізніше з'явилася інформація про те, що Федерація футболу Люксембургу має намір подати апеляцію на вердикт УЄФА. У Федерації футболу Португалії, в свою чергу, заявили, що апелювати не збираються.

"Ми готові до будь-якого розвитку подій! Федерація футболу України завжди буде захищати інтереси збірної України і її гравців. Раз вже нас втягнули в цей розгляд, ми готові пройти цей шлях до кінця, яким би складним і довгим він не був", - заявив президент ФФУ Андрій Павелко, коментуючи наміри Люксембургу подати апеляцію на рішення УЄФА.

Українські Національні Новини

Спорт