eksochilnitsyu-lvivskoyi-oblasnoyi-organizatsiyi-opzzh-pidozryuyut-u-derzhzradi

Ексочільницю Львівської обласної організації ОПЗЖ підозрюють у держзраді

 • 147218 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Колишній очільниці Львівської обласної організації забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – За життя" та громадської організації "Український вибір – право народу" повідомили про підозру у держзраді. Про це інформує Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

ОГП не повідомляє прізвище підозрюваної, проте, згідно з опублікованого фото, ймовірно, йдеться про Інну Іваночко.

Цитата

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито на держзраді колишню очільницю обласної організації забороненої в Україні партії та громадської організації "Український вибір – право народу", головою яких є народний депутат, обвинувачений у вчиненні державної зради", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, жінка керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій. Діючи за вказівками спецслужб країни-агресора, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни чинної влади в країні.

Як зазначили, підозрювана організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від’єднання в окрему автономію.

"На виконання замовлень країни-агресора за фінансову винагороду з травня 2015 року по серпень 2022 року вона здійснювала підривну діяльність проти України, використовуючи можливості громадських організацій, а також особистих контактів у ветеранських організаціях. Для прикриття власної підривної діяльності, а також поширення дезінформації в інтересах агресора, підозрювана використовувала журналістські посвідчення. А зв'язок з російськими кураторами підтримувала через соцмережі та електронну пошту, куди і надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності", – інформує ОГП.

Під час обшуків у підозрюваної виявили та вилучили матеріали, які підтверджують здійснення кримінального правопорушення.

Наразі жінці повідомлено про підозру у здійсненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Також їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Доповнення

У квітні СБУ затримала Віктора Медведчука після того, як він втік з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Личаківський районний суд Львова відправив Медведчука під варту. Його підозрюють у державній зраді, сприянні діяльності терористичної організації та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росія виводить бойові літаки із Криму - ЗМІ

     • 255421 переглядiв

    На Запоріжжі спрацювала ППО – голова ОВА

     • 86424 переглядiв

    Запорізьку АЕС під'єднали до енергомережі – Енергоатом

     • 187366 переглядiв