eks-ministra-okhorony-zdorovia-vietnamu-zasudyly-na-18-rokiv-za-kupivliu-kovid-testiv-za-zavyshchenymy-tsinamy

Екс-міністра охорони здоров'я Вʼєтнаму засудили на 18 років за купівлю ковід-тестів за завищеними цінами

 • 26301 переглядiв

У Вʼєтнамі екс-міністри, чиновники та інші посадовці отримали різні терміни увʼязнення за участь у корупційній схемі, пов'язаній із розкраданням державних коштів під час закупівлі тестів на COVID-19.

Суд у В'єтнамі виніс рішення у справі про корупцію, пов'язану з тестами на COVID-19. Екс-міністр охорони здоров'я отримав 18 років ув'язнення за хабарі в $2,25 мільйона, а колишній міністр науки отримав три роки за недобросовісне управління. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Покарання було визначено для двох колишніх міністрів та декількох посадовців у рамках розслідування навколо приватної медичної компанії Viet A Technology Corp, яку обвинувачують у виробництві тестів на COVID-19 для державної системи охорони здоров'я за завищеними цінами.

Відповідно колишній міністр охорони здоров’я Нгуєн Тхань Лонг був засуджений на 18 років, а екс-міністр науки і технології Чу Нгок Ань отримав 3 роки ув’язнення. Суд також призначив терміни від 18 місяців до 15 років позбавлення волі для 35 інших осіб, в основному чиновників, які мали причетність до цього корупційного скандалу.

Президент В'єтнаму подав у відставку на тлі масштабних чисток проти хабарництва17.01.23, 17:32 • [views_498285]

Місцева фірма, яка замовила державному дослідницькому підрозділу виробництво тест-систем для виявлення коронавірусу, була звинувачена у змові з чиновниками. За даними влади, фірма необґрунтовано завищила ціни та незаконно заробила понад $50 млн на продажі тестів.

Додамо

Ці рішення вписуються в рамки широкомасштабної кампанії В'єтнаму проти корупції, яка вже призвела до відставок численних високопосадовців, включаючи колишнього президента і прем'єр-міністра.

Intel відклала план розширення виробництва мікросхем у В'єтнамі - Reuters08.11.23, 09:13 • [views_43575]

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Туск обговорить з Дудою візит до Києва

     • 51694 переглядiв

    Вибухи на околицях Києва. Працює ППО

     • 33757 переглядiв

    Українські борчині здобули три медалі на Zagreb Open 2024

     • 30249 переглядiв

    Новий глава МЗС Франції планує відвідати Київ - ЗМІ

     • 42595 переглядiв