ukenru
dvoye-posadovtsiv-dms-brali-po-800-grn-za-shvidshu-vidachu-biometrichnikh-pasportiv

Двоє посадовців ДМС брали по 800 грн за швидшу видачу біометричних паспортів

 • 8990 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Правоохоронці затримали двох посадовців ДМС, які за 800 грн винагороди вирішували питання про пришвидшення видачі громадянам біометричних паспортів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, передає УНН.

"Увечері 1 березня під час одержання неправомірної вигоди правоохоронці затримали "на гарячому" працівників Державної міграційної служби України. Гроші брали за сприяння громадянам України в швидкому отриманні біометричних закордонних паспортів. Таксу встановили у розмірі 800 грн", - написав А.Лисенко.

Встановлено, що заступник начальника одного з відділів ДМС України за попередньою змовою із директором департаменту цього ж органу отримували від громадян України грошові кошти за вчинення дій з використанням службового становища, спрямованих на надання переваг таким особам в швидкому отриманні біометричних закордонних паспортів. На переконання працівників ДМСУ, факту сплати громадянами офіційних платежів було недостатньо для досягнення позитивного результату в отриманні закордонного паспорту.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, упродовж 2017 року в Україні було оформлено 4 мільйони біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП