duda-povernennya-polonenikh-stalo-b-vazhlivim-elementom-u-vregulyuvanni-v-ukrayini

Дуда: повернення полонених стало б важливим елементом у врегулюванні в Україні

 • 9412 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Повернення полонених стало б важливим елементом у врегулюванні ситуації в Україні. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським у Варшаві, передає УНН з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Президент Польщі вважає, що успішний процес повернення полонених став би вважливим елементом у процесі врегулювання ситуації в Україні", - вказали в ОПУ.

"Ми стоїмо з Україною та підтримуємо її. Україна є вільною, суверенною та незалежною державою. І такою повинна залишатися. Ніхто не може порушувати спокій і територіальну цілісність України. Особливо тепер – у контексті 80-х роковин початку Другої світової війни – треба підкреслювати, як важливо, щоб нікому не дозволяти ні в Європі, ні у світі змінювати кордони силою. Так сталося в Україні у 2014 році, і ситуація має повернутися до нормальної – повної територіальної цілісності України", – наголосив Дуда.

Президент Польщі відзначив співпрацю у військовій сфері, зокрема допомогу у лікуванні та реабілітації поранених українських бійців. Також створена та діє українсько-польсько-литовська бригада.

"Ми хотіли б, щоб ця співпраця розвивалася, щоб Україна була ближчою до ЄС і НАТО", – зауважив президент Польщі.

Нагадаємо, президент Республіки Польща Анджей Дуда заявив, що політика санкцій проти Російської Федерації має бути продовжена.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Індії близько 2 млн людей позбавили громадянства

     • 10043 переглядiв