dtp-zi-smertiu-natshvardiitsia-suddi-tandyru-prodovzhyly-trymannia-pid-vartoiu-do-31-serpnia

ДТП зі смертю нацгвардійця: судді Тандиру продовжили тримання під вартою до 31 серпня

 • 15351 переглядiв

Святошинський районний суд Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді Олексію Тандиру, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 31 серпня.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передає УНН.

Деталі

За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 31 серпня 2024 року включно

- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

У ніч на 26 травня 2023 року суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в столиці. Суддю було затримано на місці.

Київська міська прокуратура розпочала розслідування за ч. 3 статті 286-1 ККУ. Вища рада правосуддя задовольнила подання заступника генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою судді. Суддю Тандира відправили під варту.

20 червня Вища рада правосуддя залишила без змін рішення щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Олексія Тиндира та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

Популярні

Новини по темі