dratuie-vsikh-inshykh-sikorskyi-pro-roztashuvannia-uhorshchyny-mizh-moskvoiu-i-briusselem

"Дратує всіх інших": Сікорський про "розташування" Угорщини між москвою і Брюсселем

 • 26280 переглядiв

Глава МЗС Польщі заявив, що Угорщина не отримала підтримки на засіданні Ради ЄС. Її позиція між москвою і Брюсселем дратує інших членів, а пропозиція провести засідання в Україні була заветована Угорщиною.

На останньому засіданні Ради у закордонних справах Європейського союзу Угорщина не отримала підтримки своєї позиції. Угорська симетрія - розташування між москвою і брюсселем дратує всіх інших представників Ради ЄС. Про це заявв голова міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю Visegrad Insight, передає УНН.

Вони виглядають ізольованими, коли саме вони просять солідарності в Європи в питанні постачання нафти. Вони не отримують цієї солідарності, бо важко завоювати друзів, якщо хтось проявляє егоїзм

- заявив Сікорький.

За словами глави МЗС Польщі, під час засідання Ради ЄС також порушувалось питання про те, де має відбуватися одне із засідань Ради закордонних справ під час угорського головування: в Будапешті чи в Брюсселі. Як компроміс Сікорський запропонував провести його в Україні - у Львові або навіть у Мукачеві. Це спочатку, як повідомляється, було зустрінуте міністром закордонних справ Угорщини "з ентузіазмом".

Глави МЗС Польщі нагадав, що два роки тому засідання Ради ЄС вже проходило в Києві.

"Однак під час нашої зустрічі угорський міністр, мабуть, отримав інші вказівки зі столиці і в підсумку був змушений накласти вето на цю пропозицію. Його залишили в спокої. Тож я не бачу, як ця угорська симетрія - розташування між Москвою і Брюсселем - збільшує вплив Угорщини. Навпаки, вона дратує всіх інших", - вказав Сікорський.

На тлі критики ЄС: у Польщі запропонували Орбану створити союз з путіним28.07.24, 19:58

Популярні

Новини по темі

У вівторок відключень світла не заплановано - ДТЕК

 • 19042 переглядiв