ukenru
do-muzeyu-peredali-ikonu-khikh-stolittya-vryatovanu-vid-vivezennya

До музею передали ікону ХІХ століття, врятовану від вивезення

 • 842773 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Митники передали до Донецького обласного художнього музею на постійне зберігання у фондах ікону «Свята Новозавітна Трійця», збережену від вивезення. Про це повідомляє УНН з посиланням на Київську митницю.

Цитата

«Київські митники передали до Донецького обласного художнього музею на постійне зберігання у фондах ікону «Свята Новозавітна Трійця» («Батьківство»), незаконне вивезення з України якої митники упередили ще у 2020 році», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що після мистецтвознавчої експертизи і необхідних процедур, відтепер ікона перебуватиме під охороною працівників музею, фонди якого нині перебувають в евакуації.

«Ця дерев’яна ікона виготовлена в середині - другій половині ХІХ століття, має культурну цінність як об’єкт матеріальної культури, що має історичне значення», - зазначається в повідомленні.

У Київській митниці розповіли, що ікону «Свята Новозавітна Трійця» («Батьківство») розміром 37,3х32,4 см намагався відправити харків’янин у міжнародному поштовому відправленні до США. Схованку зі святинею чоловік зробив всередині DVD-пристрою.

Доповнення

З України до США та Австралії намагалися незаконно вивезти 6 ікон кінця 19 - початку 20 століття.

Українські Національні Новини

Суспільство