ukenru
do-8-misiatsiv-v-minoborony-povidomyly-skilky-chasu-zakladeno-na-rozrobku-zakonoproiektu-pro-demobilizatsiiu

До 8 місяців: в Міноборони повідомили скільки часу закладено на розробку законопроєкту про демобілізацію

 • 26537 переглядiв

До восьми місяців відведено на розробку окремого законопроекту про демобілізацію військовослужбовців у співпраці з Міністерством оборони та Генеральним штабом.

На розробку окремого законопроєкту про демобілізацію військовослужбовців закладено до восьми місяців згідно з дорученням комітету ВР з питань національної безпеки. Робота над законопроєктом буде виконуватися у взаємодії Міністерства оборони та Генерального штабу, тому що Генштаб володіє повною картиною, ситуацією та перспективами. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Норма про демобілізацію через 36 місяців була присутньою  в першому читанні, але наразі були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, розуміє загрози та ризики, які стають перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Популістських думок дуже зараз багато, водночас ми маємо розуміти, що ескалація агресії рф триває.

- пояснив Лазуткін.

Деталі

Він зазначив, що наступ рф йде буквально по всій лінії фронту й наразі послаблювати Сили оборони не можна.

У Комітеті нацбезпеки пояснили, коли буде доручення про розробку законопроєкту щодо демобілізації 10.04.24, 16:01 • [views_0]

Вочевидь є доручення від парламентського комітету розробити новий закон, який буде стосуватися безпосередньо ротації, демобілізації протягом восьми місяців. Від цього відштовхуємося, тому що він дуже потрібен. Зрозуміло, що люди які від початку воюють й тримають оборону з 2022 року втомлюються, виснажуються. Але водночас потрібне поповнення й дуже багато норм потрібно буде врегулювати й підійти детально, тому що понад  4 тис. правок в законі про мобілізацію ускладнюють певним чином прийняття ще й норм про демобілізацію.

 - розповів Лазуткін.

За його словами, положення про демобілізацію будуть в окремому законопроєкті розглядатися.

На запитання, чи вісім місяців закладається на розробку законопроєкту про демобілізацію, Лазуткін відповів: "Це є у висновку парламентського комітету. До восьми місяців".

Лазуткін  повідомив, що робота над законопроєктом буде виконуватися у взаємодії Міністерства оборони України та Генерального штабу, тому що Генштаб володіє повною картиною, ситуацією та перспективами.

Маємо відштовхуватися від усіх сценаріїв, в тому числі не оптимістичних.

- додав Лазуткін.

Контекст

9 квітня джерела УНН повідомили, що демобілізацію планують виключити із законопроєкту про мобілізацію.

 Нардеп Олексій Гончаренко повідомив згодом, що  Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки  під час обговорення правок у законопроєкт про мобілізацію, виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців.

Гончаренко 10 квітня повідомив, що  ймовірніше, голосування за мобілізаційний законопроєкт відбудеться завтра.

У Парламенті зареєстрували законопроєкт про терміни звільнення з військової служби10.04.24, 18:59 • [views_0]