diyetolog-rozpovila-pro-shkodu-snekiv-dlya-dityachogo-organizmu

Дієтолог розповіла про шкоду снеків для дитячого організму

 • 14195 переглядiв

"На сьогодні швидкі перекуси чіпсами, горішками, сухариками (снеками – ред.) стали настільки звичним явищем, що ніхто цьому вже не надає особливого значення. А насправді, це є дуже шкідливий продукт. По-перше, у снеках є велика кількість солі, яка у надмірній кількості провокує спазми абсолютно всіх судин організму. Якщо дитина здорова – то цей процес іде спочатку непомітно, але якщо у дитини є інші особливості організму – може почати часто боліти голова, можуть почати погано працювати нирки", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Снеки через їх шкоду для здоров’я називають сміттєвою їжею 

Також, за словами О.Скиталінської, снеки є дуже концентрованим продуктом, і їх вживання негативно позначається на організмі, зокрема, може викликати сонливість та погіршення концентрації уваги.

Дієтолог наголосила і на тому, що снеки можуть провокувати виникнення діабету другого типу.

"Крім того, снеки – це є концентрований продукт. Якщо це солодкі горішки то тут присутня різна суміш легкозасвоюваних вуглеводів: це і цукор, і фруктоза, і кукурудзяний сироп. Ці цукри засвоюються миттєво, дуже швидко. Вони викликають в організмі швидкий викид гормону інсуліну підшлунковою залозою. І за швидким підйомом енергії – вони дають дуже швидкий спад енергії. Тобто вони викликають сонливість, погіршення концентрації уваги.

Більше того, такі швидкі стрибки інсуліну, якщо це дуже часто відбувається – вони провокують хронічні запальні процеси в організмі. Вони ведуть до того, що починаються захворювання внутрішніх органів: шлунку, кишечника, печінки, підшлункової залози. У когось повільніше, у когось – швидше. Адже ми всі дуже різні. Все це провокує подальше загострення цього стану, і у дітей вже формуються всі основи для того, щоб у них був цукровий діабет другого типу, який дуже сильно помолодів. Це так званий метаболічний синдром який окрім цукрового діабету має ще і високий тиск, гіпертонію, атеросклероз і ожиріння, оця четвірка така, смертельний квартет", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контроль за продажем заборонений у школах снеків покладений на директорів 

О.Скиталінська зауважила, що привчання дітей до харчування шкідливою іжею – це свідомий підрив їхньому здоров'ю.

А відтак, батьки мають приділяти якомога більше уваги раціону харчування своїх дітей, порадила дієтолог.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, близько 65% українців, за останні два роки стали вживати їжу гіршої якості

При цьому, за словами нардепа С.Тригубенка, припинити розквіт фальсифікату на ринку харчових продуктів без рейдів та перевірок неможливо

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Склади та магазини власника “Ельдорадо” арештовано

     • 11345 переглядiв

    Кабмін: цього року пенсії будуть перераховані двічі

     • 20105 переглядiв

    Будівля кінного клубу обвалилась в Росії

     • 8219 переглядiв