ukenru
dityachi-tabori-v-kharkivskiy-oblasti-pereviryat-na-dotrimannya-pravil-sanitarnoyi-bezpeki

Дитячі табори в Харківській області перевірять на дотримання правил санітарної безпеки

 • 11756 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У дитячих таборах Харківської області пройдуть позапланові перевірки дотримання правил санітарної безпеки. Про це йшла мова на засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей, яке відбулося в режимі селекторної наради, передає УНН з посиланням на прес-службу Харківської ОДА.

Нарада пройшла під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Анатолія Бабічева. Він нагадав про особисту відповідальність членів штабу, керівників районів і міст області в питаннях організації відпочинку та оздоровлення дітей.

"За дорученням Анатолія Бабічева протягом тижня в дитячих таборах відпочинку проведуть позапланові комісійні перевірки дотримання вимог законодавства у сферах санепідблагополуччя і безпеки харчових продуктів", - повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табір "Славутич", де отруїлися діти, так і не закрили

Також, під час наради в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області Тетяна Колпакова заявила, що епідеміологічна ситуація в Україні залишається нестабільною. Станом на 15 липня зареєстровано 94 спалахи гострих кишкових інфекцій, 54% - в організованих дитячих колективах.

Колпакова уточнила, що в Харківській області функціонують 24 цілодобові установи відпочинку і одне наметове містечко. За період оздоровчої кампанії в області було проведено 269 обстежень оздоровчих закладів та відпочинку.

Як повідомляв УНН, в Україні кожен четвертий дитячий табір працює з порушенням санітарних норм.

Також нагадаємо, що, за словами нардепа Сергія Тригубенка, перевірки санаторіїв не убезпечують відпочиваючих від негативних наслідків.

"Згадаймо торішні трагічні історії - в Бердянську - тоді діти отруїлися після того, як Держпрод за підсумками своєї перевірки взагалі заборонив табору "Лазурний" приймати дітей на відпочинок ... Історія фатальної пожежі в Одесі, що теж уже призабулася, завершилась гучними заявами влади про масові перевірки всіх дитячих установ на предмет дотримання протипожежних правил.

А чим же насправді закінчилися ці перевірки? І який відсоток порушень усунули? Ніхто так і не розповів", - зазначив він.

Тому батьки повинні самостійно і в повній мірі подбати про безпечний відпочинок своїх дітей, вважає Тригубенко.

Українські Національні Новини

Суспільство