ukenru
dilki-nalagodili-skhemu-zanizhennya-mitnoyi-vartosti-na-importi-avto

Ділки налагодили схему заниження митної вартості на імпорті авто

 • 17311 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Центр мінімізації митних платежів на імпорті транспортних засобів, що були у використанні, обсяг операцій якого за понад два роки перевищив 170 мільйонів гривень, викрили у Хмельницькій області. Про це повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби України Сергій Білан у Facebook, передає УНН.

"Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Хмельницькій області спільно зі слідчими Генеральної прокуратури України зупинили діяльність центру мінімізації митних платежів, який "спеціалізувався" на імпорті б/у транспортних засобів за заниженою митною вартістю", - повідомив Білан.

У межах розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.212 КК України встановлено групу осіб, які, зареєструвавши низку підприємств-імпортерів та використовуючи реквізити СГД-нерезидентів, здійснювали пошук осіб, які планували купувати транспортні засоби за кордоном (тягачі, напівпричепи, мотоцикли, спецтехніку, с/г техніку та навісне обладнання до неї, що були у викоританні, тощо). Після цього фігуранти звертались до потенційних клієнтів із пропозицією надання послуг з ввезення таких транспортних засобів за заниженою митною вартістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйонний "конверт" пересилав гроші до РФ через офшори

"Загальний обсяг імпортних операцій підприємств, які входили до складу ЦММП, протягом 2017-2019 років склав понад 170 млн гривень", - зауважив посадовець.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісах компаній – фігурантів, вилучено реєстраційні, фінансово-господарські, бухгалтерські документи та печатки підконтрольних СГД, відтиски печаток на чистих бланках,чорнові записи, банківські платіжні картки, експертні висновки, документи митного оформлення та флеш-накопичувачі, вказав заступник голови ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичний конвертцентр за два роки "відмив" 210 млн гривень

Окрім того, на виконання ухвал суду зупинено видаткові операції по банківських рахунках та накладено арешт на грошові кошти, які перебувають на розрахункових рахунках підконтрольних компаній-імпортерів, а також спрямовано відповідну ухвалу на арешт ліміту у системі електронного адміністрування ПДВ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП