detsentralizatsiia-heneruiuchykh-potuzhnostei-dozvolyt-ubezpechyty-enerhosystemu-vid-masovanoho-raketnoho-teroru-kudrytskyi

Децентралізація генеруючих потужностей дозволить убезпечити енергосистему від масованого ракетного терору - Кудрицький

 • 29099 переглядiв

Керівник "Укренерго" вважає, що єдиний спосіб захистити енергосистему України від російських атак - це децентралізувати генеруючі потужності, побудувавши сотні малих електростанцій замість того, щоб покладатися на кілька великих.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький вважає, що єдиним способом захистити українську енергосистему від російських ударів є децентралізація генеруючих потужностей шляхом будівництва багатьох невеликих електростанцій. Про це Кудрицький заявив під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

Як зазначив Кудрицький, досить складно буде безкінечно відновлювати пошкоджені електростанції, які побудовані 60-70 роках минулого століття, і всі вони практично неоднаразово зазнавали уражень.

"Звичайно їх технічний стан не стає кращим від цих атак. Українська енергосистема сильно залежить від невеликої кількості електростанцій і ураження саме цих електростанцій - це те, чим займається ворог. Ось це зосередження генерації буквально на декількох майданчиках – це те, що призводить до серйозних проблем, коли ворог застосовує масовані обстріли. Тому ми як оператори енергосистеми відповідаємо за моделювання енергосистеми на майбутнє – що потрібно зробити, як енергосистема повинна розвиватися. І ми розуміємо, що єдини сталий шлях до убезпечення енергосистеми від такого масованого терору полягає у децентралізації генеруючих потужностей", - сказав Кудрицький.

Він наголосив, що це означає те, що замість того, щоб мати, наприклад, 15 чи 20 великих електростанцій, необхідно побудувати сотні маленьких електростанцій, які будуть більш стійкими до масованих атак через свою розосередженість.

"Та кількість ракет, яку ми зараз спостерігаємо, які вражають певну кількість об’єктів, вона не спричинить (атака - ред.) таких тяжких, складних наслідків для енергосистеми, як у випадку, коли ми сильно залежимо від дуже невеликої кількості електростанцій", - додав Кудрицький.

Нагадаємо

Сьогодні вночі ворог пошкодив великий енергетичний об’єкт в Харківській області. В Харкові діють відповідні обмеження електроспоживання. Також обмеження електрики, але для промислових деяких споживачів, діють на Дніпропетровщині.

Популярні

Новини по темі

Кулеба: допомога від США надійде до листопада

 • 31124 переглядiв