ukenru
detinizatsiya-zarplat-za-sim-misyatsiv-donarakhovano-167-mln-grn-yesv

Детінізація зарплат: за сім місяців донараховано 167 млн грн ЄСВ

 • 12173 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. У результаті перевірок, проведених податківцями, у січні-липні поточного року донараховано до сплати 607 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 167 млн грн ЄСВ та 26 млн грн військового збору, передає УНН з посиланням на ДФС.

"За результатами перевірок суб’єктів господарювання, які виплачували найманим працівникам заробітну плату з порушенням законодавства, протягом січня-липня поточного року донараховано до сплати 607 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 167 млн грн ЄСВ та 26 млн грн військового збору", - сказано у повідомленні.

До територіальних органів Держпраці передано інформацію про порушення щодо 670 роботодавців.

Крім того, для запобігання мінімізації зарплат з роботодавцями проведено роз’яснювальні роботи про збільшення фонду оплати праці. За результатами цього 29,2 тис. роботодавців підвищили рівень виплат.

Також, як уточнили в ДФС, на засіданнях комісій та робочих груп при органах виконавчої влади, в яких беруть участь представники податківців, заслухано 11,7 тис. роботодавців, які нараховують зарплату у незначних розмірах або на рівні законодавчо встановленого мінімуму. Внаслідок цього рівень оплати праці підвищили 10,4 тис. підприємств.

Нагадаємо, у І півріччі реальні зарплати українців зросли на 12%, порівняно із відповідним періодом минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка