ukenru
derzhsekretar-ssha-vidsutnist-postupu-v-uregulyuvanni-v-ukrayini-pereshkoda-do-normalizatsiyi-z-rf

Держсекретар США: відсутність поступу в урегулюванні в Україні - перешкода до нормалізації з РФ

 • 16254 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Державний секретар США Рекс Тіллерсон після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Москві і після того, як їх обох прийняв президент Росії Володимир Путін, назвав відсутність поступу в урегулюванні в Україні перешкодою до нормалізації відносин із Росією, передає УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Як сказав він на прес-конференції, сторони підтвердили важливість мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу. Але, наголосив він, доки не буде досягнено повного поступу в їхньому виконанні, це буде залишатися перешкодою на шляху до поліпшення відносин між США і Росією.

За словами держсекретаря, нині відносини США і Росії перебувають на низькому рівні, а дві ядерні держави не повинні мати таких відносин.

Він нагадав, що Росія має виконати свої зобов’язання, зокрема, щодо виведення військ і озброєнь, і вплинути на сепаратистів, щоб Організація з безпеки і співпраці в Європі могла повноцінно відіграти свою роль у врегулюванні.

Пізніше, відповідаючи на запитання, Тіллерсон сказав, що під час переговорів питання санкцій, запроваджених щодо Росії через її агресію проти України, не обговорювали.

Нагадаємо, перед прибуттям Рекса Тіллерсона до Росії з ним мав телефонну розмову президент України Петро Порошенко, і, як повідомили на Банковій, держсекретар пообіцяв, що Вашингтон не допустить ніяких пакетних домовленостей щодо вирішення ситуації в Україні і Сирії.

Українські Національні Новини

Політика