derzhaudyt-vyiavyv-oznaky-kryminalnykh-zlochyniv-u-diialnosti-kerivnytstva-natsparku-tuzlovski-lymany-materialy-nadislano-do-dbr

Держаудит виявив ознаки кримінальних злочинів у діяльності керівництва нацпарку "Тузловські лимани" - матеріали надіслано до ДБР

 • 8618 переглядiв

Південний офіс Держаудитслужби звершив ревізію фінансово-господарської діяльності НПП "Тузловські лимани". Матеріали ревізії скеровані до територіального управління ДБР, розташованого у Миколаєві. Про це у відповідь на запит УНН повідомили в Південному офісі Держаудитслужби.

Деталі

Наказ про проведення ревізії видано 23 квітня 2024 року. Аудитори перевіряли фінансово-господарську діяльності нацпарку за період з 01 січня 2020 року по 31 травня 2024 року.

29 серпня 2024 року керівництво нацпарку отримало від аудиторів акт ревізії і висловило свої заперечення. Однак, у Держаудитслужбі їх спростували, і направили матеріали за підсумками аудиту до ДБР.

Матеріали аудиту були додані до кримінального провадження №12024168240000026, відкритого у квітні цьогоріч (ч 1 статті 351 ККУ).

Нацпарк "Тузлівські лимани" славиться не тільки унікальною природою, але й постійними скандалами з його "незмінним" керівництвом. Впродовж багатьох років нацпарком керують одні й ті самі люди, з приставкою тимчасових виконувачів обовʼязків, оскільки Мінекології ніяк не призначить відкритий конкурс. За неперевіреною інформацією, керівництво нацпарку має родинні звʼязки з посадовцями Офісу Генерального прокурора. Зокрема місцева активістка та журналістка Оксана Піднебесна натякає що керівництво нацпарку "покриває" співробітник Офісу Генпрокурора Максим Попов.

Імовірно, саме цим можна пояснити ігнорування у Мінекології постійних скандалів та проблем в нацпарку. Зокрема, масового браконьєрства, яке ледь не щомісяця виявляють правоохоронці. Це свідчить про те, що 45 співробітників нацпарку, на яких щорічно держава витрачає близько 5 млн грн, не можуть впоратися з основним своїм завданням - охороною природи.

Звільнити керівництво нацпарку вимагають також сусідні громади та місцева влада, наголошуючи на неефективності управління природним ресурсом.

Лілія Подоляк

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Чернігівщині знайшли частину ворожої ракети Х-59

     • 11468 переглядiв