ukenru
denisova-ne-mozhe-vidvidati-ukrayinskikh-moryakiv-u-sizo-moskvi

Денісова не може відвідати українських моряків у СІЗО Москви

 • 6625 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Український Омбудсмен поки не може відвідати військовополонених моряків у російських СІЗО, оскільки дозвіл на це має дати слідчий, однак його ще не призначили. Про це заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час брифінгу у Києві, передає кореспондент УНН.

"Я домовляюсь з Тетяною Москальковою, яка уповноважена з прав людини РФ, щоб вона сприяла моєму відвідуванню. Але рішення прийме слідчий. Як тільки буде відоме його прізвище, я обов’язково до нього звернусь, і як тільки буде отриманий такий дозвіл, я одразу поїду до наших моряків", - зазначила Омбудсмен.

За її словами, РФ досі не визначилась, хто саме буде слідчим у справі щодо затриманих українських моряків.

При цьому вона додала, що "статус затриманих – це статус військовополонених".

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

У зв'язку з цим у 10 областях України введено воєнний стан до 26 грудня.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці.

У Росії заявили, що у московське СІЗО "Лефортово" з окупованого Криму доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні "Матроської тиші". Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення військових до Росії.

Українські Національні Новини

Політика