defitsytu-elektryky-nemaie-cherez-ataku-rf-ye-poshkodzhennia-merezh-u-kharkovi-minenerho

Дефіциту електрики немає, через атаку рф є пошкодження мереж у Харкові - Міненерго

 • 31915 переглядiв

Дефіциту електроенергії в Україні немає, в резерві – дві одиниці генеруючого обладнання, через ворожу атаку є пошкодження мереж у Харкові, повідомили у вівторок у Міненерго, пише УНН.

Дефіциту електроенергії в енергосистемі не зафіксовано. Генерації достатньо для покриття потреб споживачів. Також планується комерційний імпорт електроенергії. У резерві блок і корпус ТЕС, які буде підключено до мережі у разі потреби

- повідомили у Міненерго у Telegram.

Система, як зазначається, збалансована. Графіки відключень не застосовуються.

Однак у міністерстві зауважили, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години). І закликали споживати електроенергію відповідально.

Обстріли

"Після серії ворожих обстрілів у Харкові є пошкодження мереж у Салтівському житловому масиві, також пошкоджено газопровід. Після бойових дій у Купʼянську на Харківщині пошкоджено ввідний газопровід низького тиску. Припинено газопостачання 16 абонентам. Витік газу усунено", - зазначили у Міненерго.

Внаслідок обстрілу, як зазначається, відключалась лінія ПЛ-10 кВ у Чернігівській області, одномоментно було знеструмлено 320 споживачів. Майже всіх клієнтів заживлено.

Імпорт/експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 4481 МВт-год, експорту не передбачається, зазначили у відомстві.

ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,61 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі