ukenru
d-tramp-ne-proti-oplati-pivdennoyu-koreyeyu-rozmischennya-sistemi-pro

Д.Трамп не проти оплати Південною Кореєю розміщення системи ПРО

 • 11029 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Президент США Дональд Трамп заявив, що розгортання в Південній Кореї системи протиракетної оборони THAAD для захисту від потенційного ракетного удару з Північної Кореї обійдеться приблизно в 1 млрд доларів і запитав, чому Сполучені Штати мають платити за неї, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Я повідомив Південній Кореї, що було б доречно, якби вони заплатили. Це мільярдна система", - сказав Д.Трамп.

Відповідаючи на питання щодо зауваження, міністерство оборони Південної Кореї повідомило в заяві, що немає ніякої зміни в існуючій угоді про те, що Сеул надає землю для розгортання, а Вашингтон бере на себе витрати щодо установки і експлуатації системи.

Головний радник з питань зовнішньої політики південнокорейського лідера на президентських виборах Муна Дже-ін ​​сказав, що пропозиція Д.Трампа є "неможливим варіантом", тому що військові США експлуатують цю систему.

Військові США почали розгортання THAAD на початку березня, незважаючи на сильну опозицію з боку Китаю, яка побоюється, що потужний радар системи може використовуватися для шпигунства на їх території. Муна Дже-ін закликав до відстрочення розгортання до тих пір, поки не буде створена наступна адміністрація в країні і не буде переглянуто рішення.

Колишній співробітник держдепартаменту США оцінив вартість системи приблизно в 1,2 мільярда доларів, але сказав, що Сполучені Штати не захочуть продавати THAAD Сеулу.

Нагадаємо, Д.Трамп вважає можливим військовий конфлікт з КНДР.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу