ukenru
d-gribauskayte-rozgortannya-viysk-nato-u-baltiyi-posilaye-chitkiy-signal-rf

Д.Грібаускайте: розгортання військ НАТО у Балтії посилає чіткий сигнал РФ

 • 9964 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Президент Литви Даля Грібаускайте заявляє, що розгортання військ НАТО у країнах Балтії надсилає “чіткий сигнал”, що військовий альянс залишається “сильним і об’єднаним”. Про це вона заявила 7 лютого під час церемонії прийому німецького батальйону у литовському місті Рукла, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

За слова Д.Грібаускайте розгортання військ НАТО у країнах Балтії надсилає “чіткий сигнал”, що військовий альянс залишається “сильним і об’єднаним”.

“Розгортання військ є посиленням стратегії стримування НАТО, зважаючи на нинішнє нарощування військ вздовж наших кордонів і агресивні дії у нашому регіоні”, — зазначила Д.Грібаускайте.

Німецький батальйон у Литві очолюватиме натовський контингент, до якого входять військові з Бельгії, Нідерландів і Франції. Навесні цього року він має налічувати 1 тисяч 200 солдатів.

Як повідомляв УНН, перші групи німецьких та бельгійських військових прибули у вівторок, 24 січня, до Литви в рамках місії з посилення східного флангу НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу