chy-mozhe-polshcha-zbyvaty-rakety-nad-ukrainoiu-zaiava-henseka-nato

Чи може Польща збивати ракети над Україною – заява генсека НАТО

 • 98311 переглядiв

НАТО не братиме безпосередньої участі в конфлікті, але продовжуватиме підтримувати Україну системами протиповітряної оборони та боєприпасами.

Політика НАТО залишається незмінною – Альянс не стануть частиною конфлікту, заявив генеральний секретар НАТО Столтенберг, в інтерв’ю для єдиного телемарафону, відповідаючи на запитання щодо можливості Польщі збивати ворожі ракети над Україною, передає УНН.

"Ми не станемо частиною конфлікту. Ми підтримуємо Україну в знищенні російських літаків, але НАТО не буде залучене безпосередньо", — підкреслив Єнс Столтенберг.

Україна прагне якнайшвидшого членства в НАТО для забезпечення стратегічної безпеки, - міністр закордонних справ13.07.24, 05:19

Водночас він черговий раз запевнив у підтримці України з боку Альянсу.

"НАТО буде підтримувати Україну, і ми зараз збільшили свою підтримку, зокрема коштом різних систем ППО. Звісно, F-16 також є важливим в цьому контексті. Ми надамо і більше наземних систем ППО і боєприпаси до тих, які є", – сказав Столтенберг.

Україна має право на самооборону, а воно включає право бити по легітимних військових цілях на території росії - Столтенберг11.07.24, 11:34

Популярні

Новини по темі

Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку

 • 33728 переглядiв