chvk-vagnera-namagayetsya-verbuvati-lyudey-u-serbiyi-ssha-tsogo-terpiti-ne-mayut-namiru-derzhdep

"ЧВК Вагнера" намагається вербувати людей у Сербії, США цього терпіти не мають наміру — Держдеп

 • 619567 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Радник Держдепартаменту США Дерек Шолле заявив, що Вашингтон робить все можливе, щоб припинити роботу "ЧВК Вагнера" в Сербії та інших країнах, де вона намагається бути присутньою.

Про це повідомляє УНН посиланням на BBC.

Деталі

У четвер Шолле проводив переговори із президентом Сербії Олександром Вучичем у Белграді. Він розповів журналістам, що під час зустрічі серед іншого обговорював діяльність "ЧВК Вагнера" – приватної військової компанії на чолі з бізнесменом Євгеном Пригожіним, яка бере активну участь у російському вторгненні в Україну.

"Ми бачимо, що група Вагнера намагається наймати військовослужбовців у Сербії та інших країнах – і цього терпіти ми не маємо наміру, - цитує Шолле Ассошіейтед прес. – Я не знаю, чи є із цього приводу занепокоєння [у Сербії], але ми говорили про нашу І ми хочемо розпочати спільні дії з владою в Белграді та в інших місцях, де є присутнім "Вагнер", щоб покласти край цій діяльності".

У повідомленні агентства сказано, що "ЧВК Вагнера" говорило про свою присутність у Сербії – єдиній європейській державі, крім Білорусі, яка, як і раніше, не ввела проти Росії санкції у зв'язку з її агресією проти України.

За словами журналістів, раніше з'являлися повідомлення, що "ЧВК Вагнера" відкрила в Сербії свій інформаційний центр, проте пізніше ця інформація була спростована.

Цього тижня американське видання Politicо повідомляло, що США збирають інформацію про роботу "вагнерівців" у таких країнах, як Сербія, Малі та Центральноафриканська республіка.

За інформацією агентства Блумберг, США також розглядають можливість визнання "ЧВК Вагнера" терористичною організацією.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    США хочуть вивести систему Patriot зі Словаччини

     • 754863 переглядiв

    США підтримують надання танків Україні — Пентагон

     • 457818 переглядiв