За словами вчених, червоний виноград, який лежить в основі приготування вина, містить ресвератрол. Цю речовину називають "королем" антиоксидантів. Воно особливим чином впливає на м'язові тканини.
Так, вчені провели експеримент на мишах, у ході якого було досліджено дію ресвератрола на тварин. Дослідники побачили закономірність: у тварин підвищилася фізична активність, покращилася робота серця і почала зміцнюватися м'язова система.
Зіставивши отримані дані, вчені прийшли до висновку, що ефект від впливу речовини дуже схожий з користю від інтенсивного тренування в спортзалі. У той же час, фахівці акцентували увагу на тому, що мова йде всього про один келих червоного вина (150-200 мілілітрів) хорошої якості в день.
Нагадаємо, згідно з оцінками вітчизняних експертів, в Україні зростає якість вина.
Уже сьогодні, наші вина не поступаються чилійським і аргентинським, відзначають в Асоціації сомельє України.
Разом з тим, українські виробники вина активно розширюють свої лінійки, а продають напої - за прийнятною для вітчизняного споживача ціною.
Наприклад, недавно нову лінійку вин Elegance презентував український бренд "Коктебель". До неї увійшли: ароматний "Совіньон", ніжний "Білий мускат" і оксамитове насичене "Бастардо".