chervone-myaso-shkodit-zdorovyu-sertsya

Червоне м'ясо шкодить здоров'ю серця

 • 37317 переглядiв

Так, вчені провели дослідження, в якому взяли участь 1,4 млн осіб. Фахівці спостерігали за учасниками експерименту протягом 30 років.

Було виявлено, що з кожними 50 грамами яловичини, баранини або свинини ризик серцевих захворювань збільшувався на 9%.

Набагато гірше йдуть справи зі споживанням обробленого м’яса, кожні 50 грам якого підвищують ризик серцевих захворювань на 18%, зазначили фахівці.

Вчені також радять замінити червоне м’ясо на біле. Оскільки воно, за даними фахівців, не збільшує ризик серцевих захворювань. Вважається, що м’ясо птиці на відміну від червоного м’яса, не містить насичених жирів, а також високого рівня натрію.

Доповнення

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грам на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Червоне м'ясо шкодить здоров'ю серця

     • 37317 переглядiв

    Завтра Рада призначить чотирьох міністрів – Арахамія

     • 17693 переглядiв

    Резніков повідомив свою подальшу долю в рамках ТКГ

     • 14072 переглядiв

    У Харкові викрили 17-річного автора ще однієї фейкової “Дії”

     • 24789 переглядiв

    Рада звільнила міністра оборони Тарана

     • 20703 переглядiв