ukenru
cherez-odeskiy-port-znovu-khotili-zavezti-partiyu-kokayinu-u-bananakh

Через Одеський порт знову хотіли завезти партію кокаїну у бананах

 • 14327 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. В Одесі виявили та попередили розповсюдження партії кокаїну, який намагалися перевезти у контейнері з бананами з Південної Америки, вартістю близько 4 млн доларів США. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

“...попереджено розповсюдження 20 кг кокаїну, контрабандою переміщеного в Україну (ч. 3 ст. 305 КК України). За даними слідства, наркотичний засіб прибув з Республіки Еквадор у контейнері з бананами, прихований у рефрижераторі у 20 брикетах. Вартість вилученої партії кокаїну на "чорному ринку“ складає близько 4 млн дол США”, — сказано у повідомленні.

За даними ДПСУ, йдеться про 20 брикетів кокаїну, який виявили у морському порту "Південний". Наркотик був захований у вентиляційних люках контейнера з бананами.

Зазначається, що наразі проводяться невідкладні слідчі дії, направлені на встановлення осіб, причетних до злочину.

Раніше в Одесі СБУ попередила контрабанду великої партії кокаїну, який переміщували у контейнерах з бананами з Південної Америки. Вартість вилучених наркотиків тоді становила майже 10 мільйонів доларів за тіньовими розцінками. 

За даними ДПСУ, з початку цього року у морських портах виявили та затримали понад 430 кг кокаїну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП