ukenru
cherez-obstril-rf-znestrumliuvalas-shakhta-na-donechchyni-podachu-elektryky-obmezhuvaly-u-chotyrokh-oblastiakh

Через обстріл рф знеструмлювалась шахта на Донеччині, подачу електрики обмежували у чотирьох областях

 • 31363 переглядiв

Внаслідок російських обстрілів було знеструмлено шахту в Донецькій області, де було заблоковано 12 людей, а також обмежено електропостачання в Одеській, Харківській, Дніпропетровській та Хмельницькій областях.

26 березня через пошкодження внаслідок ворожих атак  застосовувалися обмеження електроенергії у 4 областях - Одещині, Харківщині, Дніпропетровщині та у Хмельницькій області. Через обстріли знеструмлювалась шахта на Донеччині, де перебувало 12 людей. Про це у середу повідомили в Міненерго, передає УНН.

Минулої доби через значні пошкодження та неможливість передати необхідні обсяги електроенергії за вказівками диспетчерів НЕК "Укренерго" застосовувалися погодинні та аварійні відключення електроенергії на Одещині, Харківщині, Дніпропетровщині та у пікові години у Хмельницькій області

-йдеться у повідомленні Міненерго.

Також повідомляється, що через погодні умови завершено опалювальний сезон у м. Кам’янське на Дніпропетровщині.

Також за командою НЕК "Укренерго" застосовувались зменшення навантаження на об’єкти ВДЕ з 16:07 до 17:14 обсягом  398 МВт.

"Дефіциту електроенергії немає. Аварійна допомога не залучатиметься", - повідомили в Міненерго.

Наслідки обстрілів

Через бойові дії знеструмлено шахту на Донеччині (на підприємстві перебувало 12 людей). За даними Міненерго, станом на ранок шахту заживили.

Внаслідок обстрілів відключилась ПЛ 110 кВ на Сумщині, знеструмлень не було. Під час огляду виявлено обрив дроту, повітряна лінія - в аварійному ремонті.

Також в Міненерго повідомили, що на території підстанції у Дніпропетровській області виявлено БПЛА. Персонал виведено за межі підстанції, викликано ДСНС. Дрон прибрали з території підстанції.

Через обстріл повітряних ліній на Чернігівщині відключено понад 400 споживачів у 6 населених пунктах.

Стан мереж

Через технологічні порушення короткочасно відключилось обладнання на ПС 110 кВ на Одещині, яка живить залізницю (було порушення руху потягів). Підстанцію оперативно заживили. Як повідомляється, рух потягів відновлено.

Також, за даними відомства, з технічних причин відключилась ПЛ 110 кВ на Чернігівщині, знеструмився населений пункт. Протягом 20 хвилин усіх споживачів заживлено.

Імпорт/ експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 12 702 МВт*год. Експорту не передбачається, додали в Міненерго.

На ДніпроГЕС після атаки рф триває розбір завалів та оцінка наслідків - Міненерго27.03.24, 10:30 • [views_0]