ukenru
cherez-bezperervni-ataki-rf-ukrayina-potrebuye-nagalnoyi-dopomogi-soyuznikiv-z-kiberbezpeki

Україна хоче використати трастовий фонд НАТО для кіберзахисту від РФ

 • 10652 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Україна бачить всі можливості для взаємодії з НАТО у межах трастового фонду з кібербезпеки для вирішення питання кіберзахисту, враховуючи безперервні атаки РФ в українському кіберпросторі. Про це заявила віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО з нових викликів безпеці Антоніо Міссіролі у Брюсселі. Про це передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

"Україна вже сьогодні докладає максимум зусиль на національному рівні для безпеки та захисту критичної кіберінфраструктури, а також бачить всі можливості для взаємодії з НАТО у рамках зазначеного фонду", - наголосила віце-прем’єр-міністр.

В уряді за підсумками зустрічі додали, що, враховуючи безперервні атаки РФ в українському кіберпросторі, зокрема, на системи функціонування державного управління, а також потенційні ризики зовнішнього втручання у хід виборчого процесу, допомога союзників та спроможності трастового фонду з кібербезпеки є нагальною потребою для України.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН в понеділок ухвалила резолюцію "Протидія використанню інформаційно-комунікаційних технологій в злочинних цілях", що була ініційована Росією.

Українські Національні Новини

Політика