budanov-u-pershi-dni-vtorgnennya-viyska-rf-vrazili-blizko-20-obyektiv-aviatsiyi-zsu

Буданов: у перші дні вторгнення війська рф вразили близько 20% об'єктів авіації ЗСУ

 • 1105335 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. У перші дні повномасштабного вторгнення російські військові вразили близько 20% об'єктів авіації Збройних сил України з тих, що планували. Про це розповів очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у фільмі "Збиті льотчики росії", передає УНН.

Деталі

Очільник ГУР МОУ розповів, що "в перші хвилини та години" вторгнення росія завдала ракетно-бомбові удари по основних аеродромах базування нашої авіації, а також по місцях дислокації частин протиповітряної оборони, частинах радіотехнічних військ.

Однак, за його словами, потужність цих ударів не відповідала поставленому завданню перед повітряно-космічними силами рф. У фільмі зазначається, що розвідники вчасно надали точну інформацію про масштаби, напрямки і час повітряної навали, завдяки чому оборонці неба встигли роззосередити літаки та зенітно-ракетні комплекси.

Цитата

"Вони насправді вразили близько 20% об'єктів з усього переліку, який хотіли. Це і стало на заваді повному домінуванню у повітрі. А те, що їм так і не вдалося знищити більшу частину комплексів протиповітряної оборони звело нанівець їх домінування в класах літаків і кількості авіації", - поінформував Буданов.

Нагадаємо

3 вересня 2023 року о 22:15 в ефірі національного телемарафону вийшов документальний фільм "Збиті льотчики росії" із циклу "Воєнна розвідка України", в якому були розкриті деталі однієї з найуспішніших спецоперацій української розвідки.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі